Paul Wyngarde in 1971. AP

Peter Wyngarde (Jason King uit "Department S") is overleden

De Britse acteur Peter Wyngarde is overleden. Wyngarde is vooral van bekend van zijn rol als Jason King in "Department S", een populaire tv-reeks uit de jaren 70. Wyngarde is 90 geworden. 

"Wyngarde is in zijn slaap overleden in het Chelsea and Westminster Hospital in Londen", meldt zijn woordvoerder Thomas Bowington aan het filmblad Variety. "Hij is een van de grootste acteurs die ik ooit gezien heb en een van de meest uitzonderlijke mannen die ik in mijn leven ontmoet heb." 

Wyngarde had een lange carrière op het toneel en op televisie. Hij is vooral bekend van zijn rol als speurder Jason King in "Department S".  In 1971 kreeg het personage een eigen reeks "Jason King". Die reeks werd al in 1972 stopgezet. 

Hij was ook te zien in films als "The innocents", "Night of the eagle" en "Flash Gordon".