Storm gaat lelijk tekeer in provincie Antwerpen

Het stormweer heeft ook in de provincie Antwerpen heel wat schade veroorzaakt. Met omgevallen bomen, weggewaaide tribunes en enkele gewonden als resultaat.

Drukke dag voor de brandweer

Met windstoten tot meer dan 119 kilometer per uur kreeg de provincie Antwerpen het hard te verduren. De brandweer van Antwerpen had de handen vol en kreeg meer dan 300 meldingen binnen. We geven een overzicht van enkele plekken waar er sprake was van stormschade.

Voetbaltribune gaat vliegen

Door de storm ging de voetbaltribune bij FC Rochus in Deurne vliegen. Daar hopen ze dat ze vrijwilligers vinden om het veld weer bespeelbaar te maken tegen de match van zondag.

En ook de kleedkamers van Berendrecht Sport bleven niet gespaard. Een deel van het dak zakte daar in.

(Lees verder onder de foto's)

Linkeroever

In de August Vermeylenlaan op Linkeroever kwam de balustrade van een flatgebouw los. Over verschillende verdiepingen kwam de balustrade naar beneden. Ook de ruiten van sommige appartementen zijn beschadigd. Niemand raakte gewond.

Gewonden

Er viel zeker één zwaargewond slachtoffer door de storm. In Antwerpen kreeg een vrouw een rondvliegende terraszetel tegen haar lichaam. Een medisch team en een ambulance kwamen ter plaatse en brachten de vrouw over naar het ziekenhuis.  Het is niet uitgesloten dat de dame blijvende letsels zal overhouden aan het incident. De politie deed een buurtonderzoek naar de eigenaar van de stoel. Die is ondertussen gevonden en zal burgerlijk aansprakelijk gesteld worden.

Een vrouw uit Schoten raakte lichtgewond toen er een boom op haar woning terechtkwam. De vrouw kreeg een dakpan op haar hoofd. Ze kreeg ter plaatse de eerste zorg toegediend.

Boom belandt op busje

In Kontich was het schrikken voor de chauffeur van een schoolbus. De bus stond stil voor het rode licht, toen er een grote boom uit een voortuin op de voorkant van de bus viel. Er zaten 16 kinderen in de bus, gelukkig raakte niemand gewond.

Meest gelezen