Video player inladen...

In West-Vlaanderen vooral stormschade aan de kust

De storm van afgelopen nacht en deze voormiddag heeft in West-Vlaanderen vooral aan de kust schade aangericht. Daar waren de rukwinden het hevigst. De storm is wel sinds elf uur deze ochtend gaan liggen.

De ergste stormincidenten gebeurden aan de kust. "Op de hoek van de Zeedijk met de Zeeravenlaan is er een groot stuk van een gevel van een appartementsgebouw naar beneden gevallen. Daarbij is het tegenoverliggende appartement zwaar beschadigd geraakt. Ook een auto is daardoor bijna volledig vernield", vertelt Stijn Poupeye van de politie in Middelkerke.
 

Regio Brugge

Ook in de regio van Brugge en Torhout zijn er dakpannen van huizen en daken van tuinhuizen afgewaaid. Er zijn ook heel wat bomen omgewaaid.

Blankenberge

En ook in Blankenberge zijn er problemen geweest. De ramen van een appartement op de Markt dreigden naar beneden te vallen. En daarom mocht de tram een tijdje niet doorrijden. Het zag er ook naar uit dat het dak van de Kringloopwinkel zou wegwaaien en daarom heeft de politie de winkel ontruimd. Er was een tiental mensen aanwezig. Ondertussen is het gevaar daar ook geweken, maar de Ambachtstraat blijft wel nog de hele dag afgesloten. 

Meest gelezen