Stukje Sint-Niklaas in Mexicaanse metro

Het bedrijf SVK uit Sint-Niklaas heeft een groot project binnengehaald in Mexico. Ze mogen de metro van Mexico bekleden met vezelcementplaten.

Die vezelcementplaten komen over een afstand van 22 kilometer. De eerste schepen met platen zijn vertrokken naar Mexico, en ook de eerste platen zijn al gemonteerd in de metro. Het zijn de bovengrondse metrostations die met de vezelcementplaten uit Sint-Niklaas bekleed worden. 

SVK haalde de opdracht binnen op een internationale bouwbeurs in München, in Duitsland. De Mexicaanse aannemer bezocht daarna ook het fabrieksterrein in Sint-Niklaas om enkele kwaliteitstesten te doen.  
Het is de eerste keer dat SVK een project doet in Zuid-Amerika. En het is een groot project. Goed nieuws dus voor het bedrijf dat al enkele maanden onder vuur ligt door asbestproblemen op z'n stort. 

Meest gelezen