Vrouw veroordeeld omdat ze haar vriendin doodde, selfie op Facebook als bewijs

In Canada is een 21-jarige vrouw veroordeeld voor het doden van haar vriendin. Het belangrijkste bewijs werd geleverd door een selfie die de dader op Facebook gepost had.

De 18-jarige Brittney Gargol werd twee jaar geleden dood teruggevonden op een weg bij een afvalverwerkingsbedrijf in Saskatoon, een stad in de zuidelijke Canadese provincie Saskatchewan. Het slachtoffer was gewurgd. De speurders vonden in de buurt van het lichaam het moordwapen, een zwarte riem.

In het onderzoek naar de dader botsten de speurders op een selfie van  Gargol en haar vriendin Cheyenne Rose Antoine. Antoine had die foto gepost enkele uren voor de moord, de twee vriendinnen kijken lachend de camera in. Één klein detail trok de aandacht: de zwarte riem die Antoine droeg. Dezelfde riem die bij het slachtoffer teruggevonden werd. Daarmee werd ze in één klap de hoofdverdachte.

Na de dood van haar vriendin postte Antoine nog een bericht op Facebook waarin ze schreef: "Waar ben je? Ik heb niets van je gehoord. Ik hoop dat je veilig thuis bent gekomen." Later bekende ze aan een vriendin dat ze Gargol geslagen en gewurgd had. Ze zouden dronken geweest zijn, een ruzie zou ontaard zijn.

In de rechtszaal herhaalde Antoine dat zij en haar vriendin dronken waren en ruzie gekregen hadden. Ze pleitte schuldig, maar zei er ook bij dat ze zich niet meer kan herinneren dat ze Gargol heeft gewurgd. Ze betuigde spijt in een door haar advocaat voorgelezen verklaring: "Ik kan dit mezelf nooit vergeven. Niets wat ik zeg of doe zal haar ooit terugbrengen. Het spijt me enorm. Dit had nooit mogen gebeuren."

De vrouw stond terecht voor doodslag ("second-degree murder") en is veroordeeld voor dood door schuld ("manslaughter"). Ze heeft zeven jaar cel gekregen.

Links op de foto staat Cheyenne Rose Antoine, rechts Brittney Gargol. De zwarte riem die Antoine draagt, bleek het moordwapen te zijn.

Facebook

Meest gelezen