Vilvoorde krijgt tegen zomer nog fietssnelweg langs kanaal

In Vilvoorde komt een fietssnelweg langs het kanaal. Het fietspad wordt de missing link tussen Grimbergen en Brussel. Tegen de zomer zou de fietssnelweg klaar moeten zijn.

Goed nieuws voor fietsers. Want tegen de zomer zou u met uw fiets vanuit Grimbergen, via Vilvoorde, op een comfortabele en veilige manier naar onze hoofdstad moeten kunnen fietsen. De fietssnelweg vormt de missing link tussen Grimbergen (waar ze bijna klaar zijn met hun fietssnelweg) en Brussel (dat nog enkele werken moet uitvoeren). 

Het  is de bedoeling dat het een veilig alternatief wordt voor de wagen. Langs het kanaal komt een dubbelzijdig fietspad van vier meter breed, afgescheiden van de rijweg door een groene strook.
"Het wordt ook een mooie fietsroute, aan de ene kant langs het groen van Domein Drie Fonteinen, aan de andere kant langs het kanaal" zegt burgemeester Hans Bonte. "Breed genoeg ook om ieder type fietser - geoefend fietser of mensen met een elektrische fiets - voldoende ruimte te geven."

De werken zouden al vrij snel moeten beginnen;  tegen de zomer zou alles dan klaar moeten zijn. De werken worden uitgevoerd door de Vlaamse overheid, die ook het grootste deel van de kosten voor haar rekening neemt.
 

Meest gelezen