Video player inladen...

Wat mogen we de komende uren verwachten? Is de storm gaan liggen?

Is de storm nu definitief gaan liggen? Welk weer heeft de namiddag nog in petto? VRT-weerman Frank Deboosere legt uit.

"Het hoogtepunt van de storm was tussen 10 en 11 uur deze voormiddag", zegt Deboosere. "We hebben windsnelheden van 119 km uur gehaald in Deurne en iets meer dan 100 km per uur aan de kust." De storm was lokaal erg hevig, maar een pak minder sterk al bijvoorbeeld in Nederland.

Op de meeste plaatsen in het land is de wind intussen gaan liggen. "Vanmiddag zal de wind nog verder luwen", zegt de weerman voorts. "In de loop van de namiddag komen er nog een paar buien aanzetten. Vannacht kan dat winters worden." Al betekent dat natuurlijk niet meteen pakken sneeuw.

De komende dagen wordt het weer wisselvalig met veel minder wind met maxima van rond de 5 graden Celsius.

Meest gelezen