Agent laat zich foppen door "ondergesneeuwde auto"

Een ondergesneeuwde auto. In de Canadese stad Montréal is het geen uitzonderlijk zicht, zeker nu de sneeuw soms met bakken uit de lucht valt. Maar dat betekent daarom niet dat men zijn wagen op welke plaats dan ook mag parkeren. De verkeersregels blijven gelden. Dat dacht ook deze politieagent, toen hij een verkeerd geparkeerde auto opmerkte. "Even op de bon slingeren", dacht hij wellicht, maar dat was moeilijker dan gedacht.

Onder de sneeuw bleek immers geen echte auto te zitten. Het ging hier om een sneeuw-versie van een DeLorean, bekend van de "Back to the future"-films. Een "kunstwerk" van Simon Laprise, die eigenlijk de sneeuwruimers een peer wilde stoven, maar uiteindelijk de politie in het ootje nam.

De 33-jarige Laprise op Buzzfeed Canada: "Ik ben gepassioneerd door het ontwerpen en bouwen van dingen. Ik heb die auto dan gemaakt omdat ik het plezant vond mijn creativiteit te tonen op zo’n mooie dag. En je mag natuurlijk je auto niet op straat parkeren, als de sneeuwruimers moeten passeren. Dat vond de politie duidelijk ook."

"Ik had niet verwacht dat de politie zou opduiken. En dan ook nog een mededeling zou achterlaten", besloot de Canadees. De agent kon best lachen met de grap, want "vous avez fait notre soirée !!!" 

Uiteindelijk werd het "kunstwerk" van Laprise vakkundig verwijderd door de plaatselijke sneeuwruimers.

Meest gelezen