© VRT

Canvas zoekt voor nieuwe reeks "kinderen van Belgisch Congo"

Canvas is voor "Kinderen van de kolonie", een nieuwe documentaire reeks die dit najaar wordt uitgezonden, op zoek naar mensen die voor en na 1960 in Congo gewoond, gewerkt en geleefd hebben. 

Canvas zoekt ook Congolezen die nu in België wonen en nog verhalen kennen uit de koloniale tijd en in België geconfronteerd werden met de erfenis van de kolonie. Of jonge Belgen met Congolese roots. Door al die getuigenissen wil de productieploeg een reeks maken over de erfenis van het koloniale verleden van België. De productieploeg zoekt zowel Nederlands- als Franstalige getuigen, en dat van alle leeftijden.

Wie interesse heeft om zijn of haar verhaal te vertellen, kan contact opnemen met de redactie via congo@canvas.be

Meest gelezen