Foto Charlotte Van Driessche

Chocolade paaseieren liggen nu al in de winkelrekken

Het nieuwe jaar is pas gestart maar chocolade paaseieren zijn nu al te vinden in de winkelrekken. Toch wordt Pasen pas gevierd binnen 2,5 maand, op 1 april. "Zo'n 10 weken op voorhand leggen we de seizoensproducten al in de winkelrekken", reageert Hanne Poppe, woordvoerster bij Colruyt Group.

U heeft het misschien ook al gemerkt tijdens het winkelen. Het is pas half januari maar nu al liggen de winkelrekken propvol chocolade paaseitjes en andere figuurtjes. Opmerkelijk want Pasen valt dit jaar op 1 april. Vroeger dan het voorbije jaar maar toch niet uitzonderlijk vroeg.

Een telefoontje naar Colruyt Group leert ons dat seizoensproducten, zoals chocolade paaseitjes, gemiddeld zo'n 10 weken op voorhand in de rekken worden gelegd. "Aangezien Pasen dit jaar begin april is, kan je dus al vanaf half januari paaseieren vinden in onze winkels", reageert Hanne Poppe, woordvoerster bij Colruyt Group. 

Niet alleen Colruyt maar ook winkelketen HEMA maakt al volop reclame voor het chocolade snoepgoed. En twitteraars laten weten dat ook in de winkels van onder andere Carrefour de rekken al gevuld zijn met snoepgoed voor Pasen.

Meest gelezen