Koningin Mathilde woont een Bednet-les bij.
Foto Kurt bvba

Crevits wil met Bednet dit jaar de kaap van 1.000 leerlingen ronden

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kent dit jaar 2,3 miljoen euro subsidie toe aan Bednet, de organisatie die ervoor zorgt dat langdurig zieke kinderen en tienermoeders les kunnen volgen via internet. Het doel is om op die manier in 2018 meer dan 1.000 leerlingen te bereiken.  

Bednet zorgt ervoor dat langdurig en chronisch zieke kinderen en tienermoeders, die tijdelijk niet naar school kunnen, onderwijs op afstand krijgen aangeboden. Dat gebeurt via de computer en het internet. De zieke leerlingen kunnen de lessen volgen en blijven in contact met de vertrouwde klasomgeving.

In 2017 bereikte Bednet meer dan 700 leerlingen. Dit jaar ontvangt Bednet 2,3 miljoen euro aan subsidies. Dat is evenveel als de voorbije twee jaar.

Het doel is om dit jaar de kaap van 1.000 leerlingen te ronden. Dat doel kan volgens minister Crevits gehaald worden door nog beter gebruik te maken van de digitale mogelijkheden. Er kunnen meer mobiele sets gebruikt worden en ouders moeten in staat zijn om zelf software te installeren.

Daarnaast is het belangrijk dat ook doelgroepen die vandaag nog niet vaak een beroep doen op Bednet ermee vertrouwd geraken. "Tienermoeders kennen nog te weinig de werking van Bednet en ook kwetsbare gezinnen maken opvallend minder gebruik van synchroon internetonderwijs", zegt Crevits.

Meest gelezen