Eric Van Rompuy voor het eerst sinds 1982 geen kandidaat meer in Zaventem

Eric Van Rompuy (CD&V) is voor het eerst sinds 1982 geen kandidaat meer bij de gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats Zaventem. Hij had trouwens al in 2016 ontslag genomen als schepen en gemeenteraadslid. Bart Dewandeleer, de man die hem toen opvolgde als schepen van Financiën en momenteel adjunct-kabinetschef is van Onderwijsminister Hilde Crevits, zal de CD&V-lijst trekken in Zaventem.

Van Rompuy (68) was 34 jaar lang gemeenteraadslid in Zaventem. Tijdens zijn eerste legislatuur (1982-88) was hij ook schepen. Die functie kon hij pas terug opnemen in 2007.

Sinds 1981 vervult hij ook een parlementair mandaat, eerst in het Europees Parlement, nadien in het Vlaams Parlement en sinds 2014 in de Kamer. Van 1995 tot 1999 was hij Vlaams minister van Economie, kmo, Media en Landbouw.

Meest gelezen