2017 Invision

Ex-werknemer van Michael Douglas beschuldigt hem van seksueel wangedrag

Een week nadat Michael Douglas seksueel wangedrag "bij voorbaat" heeft ontkend, komt de ex-werknemer die hij zou hebben misbruikt met haar verhaal naar buiten. Het gaat om auteur en journalist Susan Braudy.

Dertig jaar heeft Susan Braudy gezwegen, maar vandaag komt ze met aanklachten tegen Michael Douglas naar buiten. De beroemde acteur bekend van "Fatal attraction" en "Wall Street" zou haar eind jaren 80 hebben misbruikt toen ze voor zijn productiehuis in New York werkte.

Het is The Hollywood Reporter die haar in een bezwarend stuk citeert. Volgens Braudy sprak hij haar geregeld op een seksueel agressieve wijze toe, maakte hij ongepaste toespelingen en had hij het openlijk over zijn vele buitenechtelijke affaires.

Wijde gewaden

Braudy vertelt voorts dat Douglas vaak commentaar op haar lichaam had. Ze zegt dat ze dat niet prettig vond en dat ze hierdoor wijde, verhullende gewaden ging dragen.

Het ergste incident vond bij Douglas thuis plaats in 1989, zegt Braudy. Tijdens een werkgerelateerd gesprek greep hij volgens haar naar zijn penis en begon hij te masturberen. Later zou hij haar hebben gevraagd een overeenkomst te tekenen waarin ze moest beloven te zwijgen. Braudy zegt dat ze dit weigerde en dat ze even later op straat stond.

Ontkenning

In Deadline is Douglas tien dagen geleden zelf naar buiten gekomen met het bericht dat een voormalige medewerker hem binnenkort van seksueel wangedrag zou beschuldigen. Hij stelde toen dat het verhaal compleet verzonnen zou zijn.

Braudy vindt dat de manier waarop hij het misbruik "bij voorbaat" heeft ontkend een deel van het probleem is. "Het is een van de redenen waarom zoveel vrouwen niet met hun verhalen naar buiten komen. De Heer weet dat het mij 30 jaar en een [#MeToo-]beweging heeft gekost om mijn moed bijeen te rapen."

Meest gelezen