Ingelmunster:  Burgemeester laat kraakpand dichttimmeren

In de Kortrijksestraat in Ingelmunster heeft de burgemeester gisteren een leegstaande woning naast een krantenwinkel laten dichttimmeren. De bestuurlijke maatregel komt er nu er in het pand al geruime tijd regelmatig krakers over de vloer komen. 

Vorige week nog moest de brandweer uitrukken naar de woning omdat er melding was gemaakt van een brand. Toen de blussers ter plaatse kwamen, bleek dat de krakers een voorraadje plastic in brand hadden gestoken om zich te verwarmen. Toen werd ook vastgesteld dat de krakers de parketvloer in de woning hadden uitgebroken en opgestookt.

Om te vermijden dat het gebouw nog betreden kan worden, liet de burgemeester het dus dichttimmeren. Voor de ramen en de voordeur zijn nu grote houten platen bevestigd. De eigenaar van de woning werd op de hoogte gebracht van de dringende maatregel. Die moet volgende week nog bekrachtigd worden door de gemeenteraad.

Meest gelezen