Video player inladen...

Jinnih Beels: "Ik wil nog heel intensief samenwerken met Groen"

Jinnih Beels wil nog "heel intensief" samenwerken met Groen, ook al koos ze ervoor om op de SP.A-lijst te staan na de implosie van de eenheidslijst "Samen". 

"Ik heb tegen mijn zin moeten kiezen voor een van de twee", aldus Beels in "De ochtend" op Radio 1. "Ik heb de keuze nu gemaakt, maar ik geloof er nog steeds in voor iedereen."

Beels wil in dat licht ook nog steeds "heel intensief" samenwerken met Groen. "Ik heb een hele fijne samenwerking achter de hand met hen. Ik bewonder die mensen enorm en waar zij voor staan. Ook al gaan we het niet echt samen meer doen, toch blijf ik geloven in het feit dat wij elkaar daarin kunnen steunen."

Waarom ze gisteren uiteindelijk koos om als onafhankelijke op de SP.A-lijst te staan? "Ik heb het langst een band met de partij en laten we vooral niet vergeten dat Tom Meeuws en de SP.A mij aan boord hebben getrokken van "Samen". Ook inhoudelijke zaken speelden een rol. Ik heb gekeken waar ik me het beste bij kan aansluiten en waar de accenten liggen, bijvoorbeeld op vlak van veiligheid."

"Lijsttrekker? Daar denk ik absoluut nog niet over na"

Het is nog niet duidelijk welke plaats Jinnih Beels zal krijgen op de lijst. Maar haar keuze voor de SP.A is naar eigen zeggen in elk geval niet gebaseerd op wat ze eventueel kreeg aangeboden. "Ik doe dit niet voor mezelf, maar omdat ik geloof dat er een ander beleid moet komen voor Antwerpen."

Over een positie als lijsttrekker denkt Beels "absoluut nog niet na". "Het zijn zware dagen geweest, ik heb wat rust nodig. Dit ligt niet aan mij, alles zal moeten gebeuren met een aantal andere onafhankelijken en met de mensen van de SP.A."

Meest gelezen