Kleinzoon verrast zijn opa met opgelapte Chevrolet

Het was een droom die werkelijkheid werd, afgelopen weekend voor de 81-jarige Fred Lamar uit Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky. Hij had al zo vaak gehoopt dat iemand van zijn familie de oude roestbak die in zijn garage stond ooit terug zou pimpen tot de wagen waarmee hij eind jaren 50 begon te rijden. Het was uiteindelijk zijn kleinzoon Cam Dedman die de Chevrolet Bel Air uit 1957 terug uit zijn as deed herrijzen. Tot grote verrassing van opa Lamar, die de tranen niet kon bedwingen toen hij zijn oude 'Chevy' in al zijn glorie terug zag schitteren. 

Cam Dedman op nieuwswebsite Inside Edition: "Ooit was het de gezinswagen van mijn grootouders. Hij was bij hen terechtgekomen nadat iemand na een job, die mijn grootvader gedaan had, niet in cash had kunnen betalen. Hij heeft dan gediend tot 1976. Sindsdien stond hij te verkommeren in de garage."

"Ik had mijn grootvader beloofd hem ooit terug in orde te maken, maar daarvoor moest ik wel eerst sparen. Daardoor werd dat project op de lange baan geschoven, ook al bleef hij maar vragen wanneer ik eraan zou beginnen. Toen ik uiteindelijk 20.000 dollar bij elkaar gespaard had, was de tijd rijp. Elke dollar aan de wagen was goed gespendeerd."

"Ik had nooit gedacht dat hij zo geëmotioneerd zou reageren. Ik vreesde dat hij zelfs zou flauwvallen. Ik moest hem echt ondersteunen, want hij stond te knikken op zijn benen. Hij kon maar niet geloven dat dat zijn oude wagen was."

Hier beneden kunt u het moment bekijken dat opa Lamar door zijn kleinzoon verrast wordt: