KMI: "Let vannacht op voor winterse buien en ijsplekken"

Wie vannacht de weg op gaat, moet uitkijken voor ijsplekken op de weg. Vanavond en vannacht worden er in Vlaanderen plaatselijk winterse buien voorspeld. In de Ardennen kan het sneeuwen. In combinatie met lichte grondvorst kunnen er dus ijsplekken ontstaan, zo meldt het KMI.

Ook morgen kan het in het zuiden van het land nog sneeuwen. Een neerslagzone trekt vanaf de Franse grens over België. Ten zuiden van Samber en Maas wordt er sneeuw verwacht, elders in ons land wordt dat regen of smeltende sneeuw.

In de provincie Luxemburg wordt tussen 5 en 10 centimeter sneeuw verwacht, in de provincies Namen, Luik en Henegouwen tot 5 cm, in het centrum van het land en de provincie Limburg tot 1 cm. De temperaturen halen in Vlaanderen maximum 5 graden.

Door de winterse neerslag kan het ook morgen nog glad zijn op de weg, vooral in de provincie Luxemburg. Bestuurders krijgen daarom de raad om voldoende afstand te houden, en hun snelheid aan te passen.

Meest gelezen