Geens duwt CD&V-lijst in Huldenberg, Jambon trekt N-VA-lijst in Brasschaat

Minister van Justitie Koen Geens duwt in zijn woonplaats Huldenberg de CD&V-lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij vanavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de lokale CD&V-afdeling. Ook N-VA-vicepremier Jan Jambon heeft op de nieuwjaarsreceptie van zijn lokale partijafdeling bekendgemaakt dat hij lijsttrekker zal zijn in oktober.

"Ik duw de lijst omdat ik mijn partij hier in Huldenberg in het vooruitzicht van de verkiezingen zoveel mogelijk wil steunen. Of ik effectief zal zetelen als gemeenteraadslid wanneer ik voldoende stemmen haal, zal ik later nog bekijken. We hebben een bijzonder sterke lijst. Als ik mijn plaats in de gemeenteraad kan afstaan aan een jonge kandidaat met toekomst zal ik dat graag doen", aldus Geens.

Lijsttrekker voor CD&V in Huldenberg is huidig eerste schepen Marc Verheyden, die sinds 1988 in de gemeenteraad zetelt en van 2006 tot 2012 burgemeester was. Bij de verkiezingen in 2012 haalde de CD&V in het Vlaams-Brabantse Huldenberg 25 procent van de stemmen en 6 zetels op een totaal van 21. De partij vormde vervolgens een coalitie met Open VLD (7 zetels). Het is de eerste keer dat Geens zich kandidaat stelt bij gemeenteraadsverkiezingen.

Jambon

Vicepremier Jan Jambon zal bij de gemeenteraadsverkiezingen dan weer lijsttrekker zijn voor de N-VA in Brasschaat. Dat is vanavond aangekondigd op de nieuwjaarsreceptie van de lokale partijafdeling.

Bij de vorige lokale verkiezingen in 2012 was Jambon ook al lijsttrekker in de Antwerpse gemeente. De partij haalde er toen 39,3 procent van de stemmen. Jambon droeg er de burgemeestersjerp tot aan zijn benoeming als minister in de federale regering. Sindsdien is hij titelvoerend burgemeester en draagt zijn partijgenoot Koen Verberck de titel van waarnemend burgemeester.

Meest gelezen