Komkommerteelt in Roeselare verdubbeld

Nergens anders in ons land worden zoveel komkommers gekweekt als in de streek rond Roeselare. In nog geen tien jaar tijd is de teelt van komkommers verdubbeld in de regio. Vorig jaar verkochten ze op de veiling bijna 36 miljoen komkommers, tegenover 20 miljoen in 2009.

Als je in om het even welke winkel in België een paar komkommers koopt, zullen die hoogstwaarschijnlijk uit Roeselare komen. In die regio is de teelt van komkommers namelijke verdubbeld in de laatste negen jaar. En dat zijn er zo'n 36 miljoen per jaar.

Primeurveiling

Vanmorgen gingen de veertien eerste, nieuwe komkommers over de toonbank op de veiling. En de prijs was niet min: maar liefst 65 euro per stuk. Maar daar heeft het weer veel mee te maken. "We hebben een zeer donkere decembermaand gehad. Gelukkig was er de laatste dagen wel een beetje zon en dat was net voldoende om de komkommers van de plant te plukken", Rik Decadt van de Reo Veiling.
 

Meest gelezen