Video player inladen...

Leerlingen basisschool Royke krijgen les in jeugdlokalen KSA nadat dak van school wegwaaide

De leerlingen van basisschool Royke in Gruitrode konden vanochtend al terecht in de jeugdlokalen van de KSA. Gisteren was het dak van de school weggewaaid. Leerkrachten en ouders hebben tot gisteravond gewerkt om de KSA-lokalen zo goed mogelijk in te richten.

Veel les is er vandaag nog niet gegeven, geeft leraar Jos Neyens toe. "De meeste leerlingen hadden toch niet zo goed geslapen, ik trouwens ook niet. Dus we hebben nog gepraat over wat we gisteren allemaal hebben meegemaakt. En straks gaan we zwemmen."

Ook voor de leerlingen is het wennen. Christina mist haar oude klas: "Het is hier helemaal anders en het ruikt hier zo raar." Kobe is enthousiaster: "We hebben bijna al onze spullen nog, zelfs de turnzakken en veiligheidsvestjes."

Nieuwe school?

De leerlingen kunnen voorlopig terecht in de KSA-lokalen. Maar de komende dagen overleggen de school en de gemeente over een definitieve oplossing. Schooldirecteur Wim Daniëls: "Een aannemer zal nu eerst het dak dat op de speelplaats terecht was gekomen, opruimen. Van zodra de verzekering langs geweest is, kunnen we bekijken wanneer de gebouwen zelf afgebroken kunnen worden. En we overwegen om op die plaats containerklassen te plaatsen."

Leraar Jos Neyens is gelaten: "Het had allemaal veel erger kunnen zijn. We kunnen voorlopig verder. Het is hier warm en we hebben licht en banken. Dat lukt wel."

 

 

Meest gelezen