Flip Franssen

Literaire toast of Russische vervalsingen? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Circus in Gent

Nog 1 dag vol circus in Gent. Het festival Smells like circus bundelt enkele bijzondere voorstellingen, helaas bijna allemaal uitverkocht, maar u bent nog wel welkom op het gratis feest in de Vooruit, vanaf 21 uur. Het feest start met een wedstrijd handstand, wie het langst blijft staan wint de festivaltrofee. Don't try this at home.

Eilandje wordt ArtLand(je)

Het Eilandje in het noorden van Antwerpen - aan het MAS - is dé plek waar je moet zijn, dat vinden toch 4 kunstgalerijen in de buurt. Ze stemden hun gratis nieuwjaarsdrink op elkaar af en stippelden samen een route uit: ArtLand(je). Kroegentocht voor artistiek gevorderden.   

Januari jazzmaand in Brussel

2017 was al het jaar van de jazz, en in dit nieuwe jaar gaan we gewoon verder op dat elan. De hele maand januari werden en worden verschillende jazzfestivals in het Brusselse georganiseerd. Vandaag eindigt bijvoorbeeld het Brussels Jazz Festival. Vanavond speelt de Brexit Big Band in Flagey, maar overdag kan je er ook op groot scherm naar de allereerste filmpjes van Mickey Mouse gaan kijken:

Klinken op de literatuur

Het Davidsfonds claimt nu zondag het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen te organiseren: Toast Literair. Op zo'n 200 verschillende plekken kunt u eten of klinken op literair verantwoorde wijze.   

Truth or dare?

Zijn ze echt of niet? Sinds maandag bestaat onduidelijkheid over de echtheid van 26 Russische werken die in bruikleen werden gegeven aan het Museum voor Schone Kunsten van Gent. Na een week vol twijfel besliste Vlaams minister van cultuur Sven Gatz (Open VLD) dat 5 topstukken van het Russische echtpaar moeten worden onderzocht. Voorlopig blijven ze hangen in het museum. Haast u, als u zelf wil oordelen.

Meest gelezen