Pedoseksueel al voor derde keer veroordeeld voor naaktfoto's die hij kreeg via valse Facebookprofielen

Een 29-jarige man uit Wemmel is voor de derde keer veroordeeld omdat hij via valse Facebookprofielen naaktfoto's van minderjarigen had gekregen en doorgestuurd. Hij kreeg drie jaar cel. Intussen loopt er nog een ander gerechtelijk onderzoek tegen hem voor gelijkaardige feiten.

De man maakte verschillende Facebook-accounts aan en gaf zich uit voor een 14- of 15-jarige tiener.  Op die manier wist hij "leeftijdsgenootjes" ervan te overtuigen om naaktfoto’s door te sturen, die hij op zijn beurt ook rondstuurde. Hij beloofde de minderjarigen ook naaktfoto's van een andere tiener als ze er zelf één stuurden.

De man kreeg in Dendermonde nog de gunst van opschorting voor dergelijke feiten. Daarna volgde hij een cursus bij een centrum voor zedendelinquenten, maar later herviel hij. In maart vorig jaar werd hij in een nieuwe zaak veroordeeld tot 40 maanden cel. De zaak wordt in beroep behandeld in oktober van dit jaar. En nu is de man dus opnieuw veroordeeld, tot 3 jaar cel. Op zijn proces verklaarde hij wel dat het de laatste maanden beter ging. “Ik besef dat ik hulp nodig heb. Momenteel heb ik geen internet of gsm en het gaat al een stuk beter”, zei hij. Maar er loopt wel nog een ander gerechtelijk onderzoek tegen hem, voor gelijklopende feiten.

Meest gelezen