NMBS schroeft verkoop internationale biljetten aan loketten terug

De NMBS gaat het aantal stations waar reizigers aan de loketten het volledige gamma internationale treintickets kunnen kopen beperken. Momenteel kan je het volledige internationale ticketaanbod verkrijgen in 28 stations. Dat aanbod is binnenkort nog maar in 21 stations verkrijgbaar. Onder meer in Gent-Dampoort en Sint-Niklaas wordt het aanbod ingeperkt.

De NMBS-directie heeft de vakbonden vandaag ingelicht over de beslissing om de verkoop van internationale biljetten te beperken aan de loketten van Eigenbrakel, Brussel-Schuman, Gent-Dampoort, Louvain-la-Neuve, Sint-Niklaas, Doornik en Verviers. Sommige internationale tickets, bijvoorbeeld voor ritten naar stations net over de grens, zullen in bepaalde gevallen wel nog verkocht worden. Volgens de NMBS kopen steeds meer mensen hun treintickets online of via het callcenter.

De socialistische vakbond betreurt de "unilaterale beslissing" van de NMBS-directie. "Nog maar eens wordt de dienstverlening aan de reizigers in de stations teruggeschroefd", klinkt het. De bonden vrezen dat de NMBS zich stap voor stap voorbereidt om loketten in kleine en middelgrote stations te sluiten.

Meest gelezen