Ondergrondse parking Vilvoorde in april klaar

De ondergrondse parkeergarage, die momenteel gebouwd wordt op de Grote Markt van Vilvoorde, zou bij de jaarmarkt van eind april, in gebruik kunnen genomen worden.

De twee verdiepingen zijn klaar en worden nu al gebruikt door de arbeiders die er werken (zie foto). Intussen rijden elke dag zo'n 50 vrachtwagens af en aan om zand te brengen om de dakplaat van de parkeergarage op te vullen. Eind januari zullen de in- en uitrit worden aangelegd. De afwerking van de parkeergarage moet in april klaar zijn zodat tijdens de jaarmarkt mensen kunnen kennis maken met de nieuwe parking.

Grote Markt

Op de afwerking van de Grote Markt zal het iets langer wachten zijn. De stad hoopt dat de grootste werken tegen de zomer klaar zullen zijn. In het najaar moet er dan nog een houten luifel geplaatst worden en komt er ook nog straatmeubilair en een waterpartij. De officiële opening is voor september gepland.

Meest gelezen