Ook in Eeklo meer dode dieren door illegale stroperij

"Illegaal herten doodschieten kwam vroeger geregeld voor", zegt boswachter Filip in provinciaal domein Het Leen. "Nu vinden we alsmaar meer dode dieren, en de stropers gaan steeds driester te werk."

Stropers gebruiken meer en meer zware vuurwapens met geluidsdempers op. Ze hebben ook moderne apparatuur om het wild te kunnen zien in het donker. Ook boswachter Filip Van Den Bossche merkt dat in en bij het provinciaal domein het Leen in Eeklo steeds vaker op reeën en hazen wordt geschoten. Sinds 2005 zitten er zowat overal reeën en die zijn een heel populaire prooi, maar er worden er steeds meer neergeschoten.

Boswachter Filip Van Den Bossche: "Het gaat niet alleen om de kick van het schieten. De dieren brengen ook redelijk veel geld op"  

Meest gelezen