Godong contact@godong-photo.com

Originele communie- of lentefeestfoto's in gedachten? Poseer eens in een politiecombi

Kinderen die hun communie of lentefeest doen en voor de bijhorende fotoshoot een originele locatie zoeken, kunnen aankloppen bij de politiezone Hamme/Waasmunster. Die stelt gratis een combi en een politiemotor ter beschikking voor twee fotomomenten met jonge communicanten.

Klassieke communiefoto's worden vaak genomen het park, of op de jeugdbeweging of sportclub van het kind. Maar ouders en communicanten die dit jaar origineler uit de hoek willen komen, kunnen terecht bij de politiezone Hamme/Waasmunster. Zij stellen als eerste politiezone van Oost-Vlaanderen gratis een politiecombi en -motor ter beschikking voor fotoshoots. Wie geïnteresseerd is, moet zich enkel inschrijven en zelf een fotograaf boeken. De fotoshoots gaan door op twee woensdagnamiddagen.

Volgens korpschef Maria De Sterck brengen soortgelijke acties haar wijkagenten dichter bij hun inwoners. En in het beste geval houden sommige kinderen zo'n leuke herinneringen over aan die ontmoeting met de politie, dat ze zich later melden als nieuwe rekruten.

"Mijn eigen zoon wou voor zijn eigen communiefoto's per se poseren in een tractor, omdat hij later iets wilde doen met tractoren. Ik kan me dus voorstellen dat er ook kinderen zijn die weten dat ze later graag bij de politie willen werken, en daarom graag al een foto willen met een van onze voertuigen", zo verklaart De Sterck haar beslissing.

Meest gelezen