Videospeler inladen...

Ouders van uitgehongerde kinderen in Californië pleiten onschuldig

David en Louise Turpin, de ouders van 13 kinderen die zondag compleet verwaarloosd gevonden werden door de politie, pleiten onschuldig voor alle aanklachten. Ze worden beschuldigd van foltering, mishandeling en vrijheidsberoving. 12 van de kinderen zijn ondervoed en ze werden als straf vastgeketend aan hun bed.

De kinderen van het koppel zijn tussen 2 en 29 jaar, 6 zijn minderjarig en 7 zijn al volwassen. Ze zijn allemaal ondervoed, behalve de jongste peuter. Het oudste slachtoffer, 29 jaar, woog maar 37 kilo, terwijl een 12-jarige het gewicht van een 7-jarig kind had. 

Ondertussen zijn er meer details bekend over wat de kinderen en volwassenen moesten doorstaan. Op een persconferentie vertelde officier van justitie Mike Hestrin dat ze als straf vastgeketend werden aan hun bed, soms voor maanden aan een stuk. Daarnaast werden ze ook geslagen en bijna gewurgd.

De kinderen kregen amper medische verzorging en mochten maar één keer per jaar douchen. Ze kregen maar weinig eten, terwijl hun ouders zelf wel goed aten. De kinderen mochten naar het eten kijken, maar er zelf niet van eten. Zo lag er ook veel speelgoed in het huis, maar dat was nog ingepakt, want de kinderen mochten er niet mee spelen.

Wereldvreemd

De familie leefde in een nachtritme: ze gingen slapen om 4u 's ochtends en sliepen dan de hele dag. De kinderen kregen thuisonderwijs en weten niet veel van de buitenwereld. Toen de politie hen kwam weghalen, bleek dat sommigen niet wisten wat een politieagent was.

De politieactie kwam er nadat een meisje van 17 ontsnapt was. Ze had samen met enkele broers en zussen meer dan twee jaar aan een plan gewerkt. Zondag klommen twee van hen uit het raam. Een werd bang en keerde terug, maar het andere meisje belde de hulpdiensten.

Op dit moment zoekt de politie naar bewijzen van de mishandeling in de honderden dagboeken van de kinderen. Als David en Louise Turpin veroordeeld worden, kunnen ze levenslang krijgen. De kinderen van het koppel worden verzorgd in lokale ziekenhuizen. Sommigen hebben een cognitieve beperking en beschadigde zenuwen door de mishandeling.

Meest gelezen