2006 Getty Images

Peter Mayle, auteur van bestseller “Een jaar in de Provence”, is overleden

De Britse auteur Peter Mayle is gisteren op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn uitgever. Mayle is vooral bekend van de bestseller “A year in Provence”. 

Peter Mayle begon pas te schrijven op latere leeftijd. Hij werkte in de reclame- en de uitgeefsector, en verhuisde in 1987 naar Frankrijk met de bedoeling om daar een roman te schrijven. In plaats van een roman werd zijn eerste boek een verslag van wat hij de eerste twaalf maanden in Frankrijk had gezien en meegemaakt. Verhalen over truffelzoekers en zwijnenjagers in een geestige en originele stijl. Het boek “Een jaar in de Provence”, dat verscheen in 1989, werd dan ook een wereldwijde bestseller. Er werden meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht.

Naast zijn non-fictieboeken schreef Mayle hij ook romans en kinderboeken. Zijn roman “A good year” werd in 2006 verfilmd met Russell Crowe en Marion Cotillard in de hoofdrollen. Mayle woonde nog steeds in Frankrijk en overleed in het ziekenhuis na een korte periode van ziekte.

Meest gelezen