Sint-Ulriks-Kapelle viert een van zijn oudste inwoners

Wie aan Sint-Ulriks-Kapelle denkt, denkt aan Tuur Degeyndt. Zo zou je het toch kunnen stellen als je de inwoners van het dorp hoort. Tuur is 97 jaar geworden en behoort zo tot een van de oudste inwoners van Sint-Ulriks-Kapelle. En dat heeft hij geweten.

Zijn dorpsgenoten verrasten hem met een verjaardagsfeestje in zijn stamcafé Centrum. Zijn vrienden, maar ook vele kennissen hadden het idee om hem in de bloemetjes te zetten, want dat is wat hij verdient, zegt beste vriend Jos: “Wat Tuur op zijn leeftijd nog kan, heb ik zelden gezien.”

Dorpsfiguur

Tuur is op zijn 97-jarige leeftijd nog een bezige bij. Hij kan geen hele dagen binnen zitten, met gevolg dat hij nog elke dag te zien is in Sint-Ulriks-Kapelle. Zo trekt hij twee keer per week naar zijn stamcafé om er met zijn maten te kaarten. “Ik drink ook graag een pintje, dus soms loopt het kaarten wat uit”, lacht Tuur. ’s Avonds vertrekt Tuur met de auto, want ook dat kan hij nog, naar zijn vriendin Agnes. “Dan kijken we samen gezellig televisie. Ik ben altijd een levensgenieter geweest en dat blijf ik tot mijn laatste snik”, belooft Tuur.

“Ik ben vastbesloten om over de 100 jaar te gaan”

Tuur komt, al zegt hij het zelf, uit een sterk ras. Zowel zijn vader als zijn tante overschreden de kaap van 100 jaar. “Ik ben nog fit en voel me mentaal super. Bij het kaarten heb ik zelfs nog geen bril nodig. Wie kan dat zeggen op mijn leeftijd?”. Ook zijn vrienden zijn ervan overtuigd dat hij nog een aantal jaar in Sint-Ulriks-Kapelle te zien zal zijn: “Ik ben er zeker van dat hij nog jarenlang met ons zal kunnen kaarten. En daar zijn wij enorm fier op.”

Meest gelezen