Foto Kurt bvba

Stalker Laura Lynn krijgt 3 jaar met uitstel

Het hof van beroep in Gent heeft de stalker van Laura Lynn veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel onder voorwaarden. De man die de schlagerzangeres en haar vriend Matthias Lens belaagde, moet zich onder meer psychisch laten begeleiden en mag ook geen contact meer zoeken met de zangeres en haar omgeving.

De belaging begon nadat de man, die zelf droomt van een schlagercarrière, Sabrina Tack, alias Laura Lynn, ontmoette na een optreden. De feiten hielden weken aan, zelfs nadat haar Facebookaccount diverse keren werd verwijderd.

De man werd in 2014 ook al eens veroordeeld tot een jaar cel met probatie-uitstel omdat hij tal van nutteloze oproepen naar de politie had gepleegd en zijn dochter had aangerand. In mei 2015 werd hij veroordeeld tot 3 maanden met probatie-uitstel voor openbare zedenschennis en stalking van drie personen met doodsbedreigingen.     

Enkele maanden later begon de berichtenstroom naar Laura Lynn. Hierdoor schond hij zijn probatievoorwaarden. Voor de stalking van Laura Lynn kreeg hij nog eens zes maanden effectief en ook de straffen van een jaar en drie maanden werden effectief. Zijn advocaat ging daartegen in beroep. Volgens hem is de man - met een IQ van 66 - zwakbegaafd en is de gevangenis geen plaats voor hem.

Het hof in Gent gunde hem die kans, door hem in plaats van zes maanden effectief, drie jaar met uitstel te geven onder strenge voorwaarden. Zo moet hij zich psychisch laten begeleiden, mag hij geen alcohol meer drinken en geen contact meer hebben met de zangeres of haar omgeving, ook niet via sociale media. Ook in de andere twee zaken werden ongeveer dezelfde probatievoorwaarden opgelegd. Indien hij zich daar niet aan kan houden, worden de straffen van drie jaar, een jaar en drie maanden effectief.

Meest gelezen