Storm vernielt volière, vogels gaan vliegen

Een vogelliefhebber uit Tielt-Winge is al zijn vogels kwijt. Die zijn gaan vliegen toen door de felle wind enkele bomen op zijn volière vielen. In de volière zaten een 70-tal exotische vogels: kakariki's, amberparkieten en rosé kaketoe's.

Vogelliefhebber Michel Ceusters uit Tielt-Winge is een 70-tal vogels kwijt. Door de felle wind van gisteren vielen er een 6-tal bomen op zijn volière. Die is helemaal vernield, de vogels in de volière zijn gaan vliegen. Er zaten erg exotische exemplaren bij: gaande van kakariki's (in felle kleuren, geel, blauw of groen, zo'n 20 cm groot) tot amberparkieten en rosé kaketoe's. Sommige vogels zijn meer dan € 1.500 waard.

Voorbeeld van een kakariki (foto: youtube)

Als mensen in Tielt-Winge of omgeving een van de exotische vogels spotten in hun tuin, mogen ze die proberen te vangen. "Al zal dat niet makkelijk zijn want de dieren zijn niet zo heel erg tam. Als ze op de grond rondlopen, kan je wel proberen met een net", zegt Michel Ceusters. Hij hoopt dat hij al zijn vogels kan terugkrijgen. Sommige zijn al spontaan teruggekomen.

Meest gelezen