BELGA/HANDOUT

Thalys-treinverkeer hervat in heel België, Nederland en Duitsland na stormweer

Het Thalys-treinverkeer van en naar Nederland, dat donderdag sterk verstoord was door stormweer, rijdt vrijdag weer normaal. In Duitsland waren vrijdagochtend nog problemen, maar nu loopt alles weer normaal. Thalys verwacht vrijdagochtend wel zeer volle treinen.

Thalys vroeg reizigers vrijdagochtend om de website Thalys.com te raadplegen of de app van Thalys om zeker te zijn dat ze de meest recente informatie hadden over het hervatten van het verkeer. Nu rijden de treinen weer normaal. Omdat mensen donderdag niet konden vertrekken, konden ze hun ticket gratis omboeken naar vrijdag. Thalys verwacht daarom vrijdagochtend zeer volle treinen. Ze raden de reizigers dan ook aan om hun reis, indien mogelijk, uit te stellen tot later op de dag.

De Thalys 9412, die moest vertrekken in Dortmund om 5.20 uur, in de richting van Brussel en Parijs,  is niet uitgereden. Trein 9424 vertrok in Essen in plaats van Dortmund. De volgende treinen rijden wel volgens het boekje.

Donderdag was het Thalys-verkeer tussen België, Nederland en Duitsland volledig onderbroken als gevolg van het onweer en de sterke wind. Die veroorzaakte chaos op de sporen in Nederland en Duitsland.

Meest gelezen