Vlamingen blijven vaak wisselen van energieleverancier

Ongeveer één vijfde van de Vlaamse gezinnen en bedrijven zocht vorig jaar een andere energieleverancier. Dat blijkt uit cijfers van de Vreg, de Vlaamse energieregulator.

Voor elektriciteit zocht net geen 20 procent van de Vlaamse gezinnen en bedrijven een andere leverancier, voor aardgas ging het om ruim 22 procent. Gezinnen stappen iets minder vaak over dan vroeger, bedrijven zijn dan weer iets actiever geworden.

De cijfers van het aantal leverancierswissels lagen in 2017 lichtjes onder die van 2016, dat een recordjaar was. Wellicht zette de heisa rond de Vlaamse energieheffing, beter bekend als de Turteltaks, in 2016 opvallend veel mensen aan om een andere energieleverancier te zoeken.

Binnen Europa is de Vlaamse energiemarkt één van de meest actieve, met een hoog aantal leverancierswissels.

Meest gelezen