2013 Future Publishing

Wat voor sport wel al kan, kan voor tv-series (nog) niet

Telenet lanceert een streamingabonnement waarmee ook niet-klanten online naar hun sportaanbod kunnen kijken. Voorlopig zijn er nog geen plannen om een dergelijke streamingformule ook voor series en films aan te bieden. Proximus is niet van plan om te volgen. 

Telenet heeft een reeks sportrechten op allerlei sportcompetities waaronder de Premier League en de Bundesliga. Proximus heeft dan weer de andere rechten zoals de volledige Champions League en het Belgische tweede­klasse­nvoetbal. Wie het beste uit beide werelden wil, moest tot nu toe bij beide providers een tv- en een sportabonnement nemen, maar weinig mensen doen dat natuurlijk.

Telenet wil die laatste groep klanten tegemoet komen door een streaming­abonnement aan te bieden. Met een maandabonnement, dag- of weekendpas kunnen op die manier ook niet-klanten naar de sportcompetities kijken waar Telenet de uitzendrechten op heeft. "Nu is er vaak een barrière, omdat nu eenmaal niet iedereen klant is bij ons", legt Isabelle Geeraerts van Telenet uit aan VRT NWS.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De streamingabonnementen zijn wel aan de prijzige kant. Een dagpas kost 9,95 euro, een weekendpas kost 11,95 euro en een maandabonnement moet 29,40 euro kosten. In dat streamingabonnement zitten overigens niet de kanalen en wedstrijden van Eleven Sports (die zitten wel in de tv-versie van het abonnement). Ter vergelijking: een Play Sports-abonnement voor klanten die wel digitale televisie hebben bij Telenet kan al vanaf 18,40 euro per maand. Een streamingabonnement bij Eleven apart kost 8 euro per maand.

Bij Proximus zijn ze alvast niet van plan om Telenet te volgen. "We hebben al een aantrekkelijk aanbod", zegt woordvoerder Jan Margot aan VRT NWS. "Voor de prijs van de streaming bij Telenet kun je bij ons naar sport op televisie kijken." 

Geen streamingabonnement voor tv-series en films

Voorlopig is het niet de bedoeling om een streamingabonnement voor entertainment aan te bieden. Nochtans heeft Telenet onder de naam Play More de rechten op tientallen tv-series en films, waaronder de exclusieve Belgische uitzendrechten op HBO-series zoals "Game of thrones". Wie een tv-abonnement heeft bij Telenet en zo'n Play More-abonnement kan in de Yelo-app eender waar naar die series en films kijken.

Wie "Game of thrones" wil bekijken moet digitale tv in huis halen

Met die app en content - en tegen een goede prijs - zou Telenet nochtans stevig de concurrentie kunnen aangaan met Netflix. "We hebben momenteel geen plannen om streamingabonnementen open te trekken naar entertainment", zegt Geeraerts daarover. "Play More blijft voorlopig enkel een optie bij het digitale­televisie­abonnement."

Meest gelezen