Koppel dat zoontje urenlang in vrieskou op balkon zette, veroordeeld tot 10 jaar cel

Het koppel dat hun 6-jarige zoon urenlang in de vrieskou op een balkon liet staan als straf, is in beroep veroordeeld tot 10 jaar cel. Dat is een zwaardere straf dan in eerste aanleg. Het incident gebeurde in Sint-Joost-Ten-Node.

De feiten gebeurde op tweede kerstdag in 2016. De jongen van 6 had zelf eten gezocht in de keuken, en kreeg daarom een straf. Zijn moeder en stiefvader zetten hem in de vrieskou in zijn pyjama op hun balkon. Hij stond daar 15 uur lang tot hij het bewustzijn verloor. Hij was ernstig ondervoed en even in levensgevaar. Aan de hulpdiensten zeiden de ouders dat hij was gevallen. Ook zijn tweelingzus vertoonde tekenen van mishandeling.

Het koppel zou wel vaker strenge straffen hebben opgelegd aan de kinderen, zoals koude douches of geen eten. De moeder en stiefvader werden in eerste aanleg nog veroordeeld tot 5 en 6 jaar cel, waarvan de helft met uitstel. De rechter in beroep oordeelde strenger: beide volwassenen moeten 10 jaar naar de gevangenis. De moeder en stiefvader zijn veroordeeld voor onmenselijke behandeling en foltering. De kinderen zijn geplaatst door de jeugdrechter.

Meest gelezen