Zo zal de nieuwe bib in Aalst er uitzien

Eind juni opent de stad Aalst haar nieuwe hoofdbibliotheek 'Utopia' aan de Graanmarkt. Ook de Academie voor Podiumkunsten krijgt er zijn thuis. 'Utopia' verwijst naar het werk van Thomas More dat gedrukt werd door Aalstenaar Dirk Martens.

Elke dag zijn meer dan 100 mensen aan het werk om de bib tegen 21 juni klaar te krijgen. De bib komt in het hoekgebouw aan de Graanmarkt. Het gebouw werd vroeger gebruikt door de infanterie en pupillenschool, later was het de uitvalsbasis van de gerechtelijke politie.

Het hele gebouw werd gezandstraald en gevoegd. Naast het gerenoveerde gedeelte werd ook een nieuwbouw opgetrokken, met onder meer een verteltheater voor kinderen, een boekenlift, een concertzaal met honderd zitjes en een balletzaal. Het project kost in totaal 16,1 miljoen euro. 
 

Meest gelezen