Video player inladen...

Groen pleit voor praktijktesten tegen discriminatie en één lage-emissiezone voor heel Vlaanderen

Groen-partijvoorzitter Meyrem Almaci pleit  voor het invoeren van praktijktesten in heel het land om discriminatie op te sporen. Dat heeft ze gezegd op de nieuwjaarsreceptie van haar partij. Almaci is ook gewonnen voor het invoerven van één  lage-emissiezone in heel Vlaanderen.  

Groen heeft geen makkelijke week achter de rug, nadat de partij in Antwerpen het samenwerkingsverband met SP.A heeft stopgezet. Maar Almaci wil dat de partij de heisa daarover achter zich laat en vooruit moet kijken. "Onze partij blaakt van gezondheid en Wouter Van Besien blijft onze kopman in Antwerpen", aldus Almaci.  

Na de ruzies van vorige week wil Almaci het nu over inhoud hebben.  Ze pleit voor praktijktesten op de woning- en arbeidsmarkt om discriminatie tegen te gaan. "Er zijn vandaag al praktijktesten in Gent, in Brussel en die werken", aldus Almaci. "Wij willen dat ook in heel Vlaanderen die praktijktesten voluit worden ingevoerd, want ofwel sta je aan de kant van de slachtoffers en pak je discriminatie aan, ofwel laat je het allemaal maar betijen".

Eén lage-emissiezone voor heel Vlaanderen

Almaci pleit voor ook één lage-emissiezone voor heel Vlaanderen. Antwerpen is een lage-emissiezone en we zien dat in Vlaanderen steden nu naast elkaar als middeleeuwse stadstaten elk hun eigen systeem uitwerken.

"Met één lage-emissiezonde voor heel Vlaanderen zijn de regels en de systemen hetzelfde voor iedereen." Volgens Almaci zal zo'n algemene lage-emissiezone duidelijker zijn voor de burger.

In Antwerpen wil Groen gaan voor een "klimaatneutrale stad". "De haven is nu sterk aan het uitbreiden, maar men is daar te weinig bezig met de vergroening van de economie", aldus Almaci. Andere steden doen dat wel en dat zou volgens Groen op lange termijn banen kunnen kosten.

Meest gelezen