Politierechter D'Hondt legt monsterstraf op: 7 jaar cel en 60.000 euro boete voor hardleerse wegpiraat

Een celstraf van zeven jaar, 60.400 euro boete en 50 jaar rijverbod. Het is één van de zwaarste straffen die politierechter Peter D'Hondt in z'n carrière al heeft uitgesproken. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad, de informatie is bevestigd aan onze redactie. Het gaat dan ook om een zeer hardleerse wegpiraat die al 39 veroordelingen achter z'n naam heeft staan.

De man in kwestie werd afgelopen zomer drie keer tegengehouden in vier weken tijd voor dronken rijden. Tijdens deze incidenten reed de man tegen een boom, vluchtte hij weg van een politiecontrole en pleegde hij ook vluchtmisdrijf na een ongeval met blikschade. Een van de keren had hij z'n dochtertje bij hem in de auto.

De man was nochtans net veroordeeld tot een levenslang rijverbod. Hij had z'n rijbewijs echter niet ingeleverd. In totaal is de man ondertussen al 39 keer veroordeeld.

Het is een van de strengste straffen die politierechter Peter D'Hondt in z'n carrière al heeft uigesproken. Het Openbaar Ministerie had zelfs een strengere straf gevorderd.

De man was niet aanwezig in de rechtbank en nam na de uitspraak de benen. Hij is nog niet opgepakt en dus voortvluchtig.

Meest gelezen