Zinnema in Anderlecht heropent met groot en gratis cultuurfeest

Zaterdag heropent Zinnema aan de Veeweidestraat in Anderlecht, een cultuurhuis voor alle Brusselaars en Belgen. De infrastructuur is voor een groot deel gloednieuw. De renovatie moet niet alleen een boost geven aan het cultuurhuis, maar aan de hele wijk. De deuren staan open, het gebouw is letterlijk drempelloos.  

Volgens directeur Nadia De Boelpaep heeft Brussel zeker in deze onrustige tijd nood aan een huis voor individuen en groepen die zich artistiek willen ontplooien. Alle Brusselaars kunnen in Zinnema komen genieten van het talent uit de hoofdstad.  En het huis trekt alle registers open. Vlaams minister van cultuur Sven Gatz doet de officiële opening. Daarna volgen optredens van de afro-funkband Zitakula, en uiteraard zijn er dj-sets. De hele tijd is er de tentoonstelling "So Very Extra Ordinary", met schilderkunst, fotografie, video-installaties, improvisaties van "Soundshapes" en dans. Een opvallende performance is "We are not people" door Urban Dance.  

© 2017 Bardt

Ik hou van het open talentenhuis Zinnema, en ik zal er nog meer van houden. De nieuwe architectuur is uitnodigend.  

sven gatz

Tenslotte treedt ook de "Compagnie Slayers" op met Cyborgs' Quest. Op het filmpje hieronder krijgt u een idee wat zij doen.  

Meest gelezen