Video player inladen...

Autosalon lokte 542.000 bezoekers, iets minder dan bij vorige editie

Het Autosalon op de Heizel in Brussel heeft dit jaar 542.566 bezoekers over de vloer gekregen. Dat zijn er iets minder dan bij de vorige vergelijkbare editie twee jaar geleden. Maar dat is normaal, vindt de autofederatie Febiac. Het salon duurde een dag korter dan toen, en op sommige dagen was het bijzonder druk. 542.000 bezoekers, of 555.000 (zoals in 2016), het Autosalon heeft een stabiel publiek.      

Het salon sloot vanavond om 19 uur de deuren. De editie 2018 is vrij rimpelloos verlopen. Er waren geen grote organisatorische problemen en incidenten bleven uit. Ook op de topdagen konden de parkeerterreinen, de aanvoerwegen en het openbaar vervoer de massa net aan. Nog meer volk zou het gebeuren oncomfartabel maken, zegt Febiac.  Zo'n 36.000 mensen bezochten de thematentoonstelling "We are Mobility".

Welke auto met welke motor past bij mij?

Opvallende trend van deze editie was de vraag van de meeste bezoekers naar auto's die echt passen bij hun gebruik. Nu diesel in de verdrukking raakt, zoeken de consumenten vooreerst de meest geschikte motorisatie: benzine, aardgas, hybride, elektrisch, toch diesel, of nog iets anders. Een en ander zou kunnen leiden tot een functioneler en milieuvriendelijker koop- en rijgedrag.

De 97e editie zal plaatsvinden van 17 tot 27 januari 2019. Er zullen auto's, motorfietsen en lichte bedrijfsvoertuigen te zien zijn.

Meest gelezen