Beels: "Ik neem sowieso geen partijkaart"

Jinnih Beels zal sowieso geen partijkaart van SP.A nemen, ook niet als dat een voorwaarde is om de eerste plaats op de lijst te krijgen. Dat zegt Beels in "De zevende dag". Na de splitsing van de lijst Samen moeten opnieuw plaatsen op de lijst verdeeld worden, Groen heeft liever niet dat Tom Meeuws de SP.A-lijst zou trekken.

Na de splitsing van Samen verklaarden zowel Groen als SP.A elkaar "als partners te blijven zien", ook al zullen beide partijen met een aparte lijst naar de kiezer trekken. Onafhankelijke kandidaat Jinnih Beels koos er uiteindelijk voor dat ze zal opkomen op de lijst van SP.A.

Hamvraag is nu wie die SP.A-lijst zal trekken. Tom Meeuws kwam meermaals onder vuur te liggen. Eerst omdat hij was gaan dineren in 't Fornuis met vastgoedmagnaat Erik Van der Paal, daarna omdat hij niet de juiste procedures gevolgd zou hebben bij het betalen van facturen voor De Lijn.

Groen is vastbesloten om een "alternatieve coalitie" op de been te brengen in Antwerpen en zal na de verkiezingen dus proberen om een meerderheid te vormen, liefst met SP.A. Maar na de gebeurtenissen van afgelopen week zouden de groenen liever niet hebben dat Meeuws de SP.A-lijst trekt.

Beels stond als tweede kandidaat op de lijst Samen, nog voor Meeuws. Maar Beels heeft geen SP.A-partijkaart. Een onafhankelijke kandidaat die de SP.A-lijst trekt lijkt weinig waarschijnlijk.

"Ik neem sowieso geen partijkaart", zegt Beels daarover in "De zevende dag". Ook niet als ze in ruil het lijsttrekkerschap krijgt aangeboden.

"Ik sta als onafhankelijk op die lijst en ik vind dat belangrijk. Sommige mensen voelen zich niet aangesproken door een partij en worden veel meer aangesproken door een onafhankelijke kandidaat."

Meest gelezen