Video player inladen...

Minstens 19 doden na aanval van taliban op hotel in Kaboel

Minstens 19 burgers, waaronder 14 buitenlanders, zijn gisteravond en -nacht om het leven gekomen bij de aanval van de taliban op het luxueuze Hotel Inter-Continental in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat zegt het Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. 

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn minstens 19 burgers omgekomen bij een aanval op het luxueuze Intercontinental Hotel gisteravond en -nacht. Het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat er 4 Afghanen en 14 buitenlanders zijn omgekomen bij de belegering van het hotel.  

Het ministerie zei eerder al dat vijf of zes mensen om het leven waren gekomen, onder wie één buitenlandse vrouw. Maar door de wreedheid en de duur van de aanval werd meteen voorbehoud gemaakt bij die balans. Aan de aanval namen vier of vijf terroristen deel.

In de loop van deze ochtend eiste de taliban de aanslag op. Een woordvoerder maakte in de opeising gewag van "tientallen" Amerikaanse en andere "indringers" die het leven zouden hebben gelaten. 

Meest gelezen