Video player inladen...

Nieuwe Prins Carnaval is de eerste ooit met een beperking

In Aalst is Alex De Kegel voor het komende jaar verkozen tot Prins Carnaval. Hij lijdt aan een hersenverlamming en is de eerste Prins Carnaval van Aalst met een beperking. De Kegel neemt de fakkel over van Raf Sidorski.  

De Kegel haalde het van tegenkandidaat Peter Van Keer met een totaal van 884 punten. De prins werd gekozen aan de hand van een stemronde met televoting, een proef over de kennis van Aalst en de score van een jury. De twee kandidaten kruisten ook tijdens een muziekshow de degens.

"Het is onbeschrijflijk dat dit kan. Ik heb er heel veel voor gedaan", reageert De Kegel. De 24-jarige Aalstenaar is lid van carnavalsgroep Eirg. Hij kreeg bij zijn aanstelling een traditionele scepter en cape. Op zondag 11 en maandag 12 februari 2018 mag hij die bovenhalen voor de traditionele carnavalstoet in Aalst.

De Kegel is geboren met een beperking. Hij lijdt aan spastische diplegie, een hersenverlamming. Het maakt van hem de eerste prins carnaval ooit met een beperking.

Meest gelezen