Ongevallen op spekgladde wegen

Het KMI waarschuwde gisteravond dat het zou vriezen en rijm- en ijsplekken mogelijk waren. Op vele plaatsen was er niks aan de hand. Maar plaatselijk dook er hier en daar toch een ijsplek op. 

Op verschillende plaatsen was het vanmorgen glad op de weg. Onze verkeersredactie kreeg heel wat meldingen van mensen die met de auto grip op de weg verloren. De meesten kwamen er met de schrik vanaf, maar op andere plaatsen kwam het tot een botsing, bijvoorbeeld op de E17 bij Waasmunster. Rond halfzeven deze ochtend was er ook een kettingbotsing bij Sint-Denijs-Westrem, op de R4, de ring rond Gent (zie foto). Een man moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Vanuit West-Vlaanderen blijven er voorlopig nog altijd waarschuwingen komen dat het er plaatselijk glad is.

Meest gelezen