Caspar Huurdeman Fotografie Baarn

Spectaculaire daling van gauwdiefstallen Brugge

In Brugge zijn de afgelopen jaren spectaculair veel minder winkel-en gauwdiefstallen gebeurd. In 2012 waren er nog ruim 1100 gauwdiefstallen, vorig jaar nog 300.

De cijfers zijn toch wel opvallend. Veel heeft te maken met het inzetten van speciale anti-diefstalteams. Tijdens drukke weekends gaan die in burger op pad in de winkelstraten en op drukke plaatsen. Ze zijn speciaal opgeleid om mensen die zich verdacht gedragen op te merken. In november konden ze twee winkeldieven op heterdaad betrappen bij een diefstal in de Fnac. Vorig weekend was het weer van dat: de recherche kon toen twee professionele dieven klissen die vlak voordien negen T-shirts stalen.
 

Ook de winkeliers en de klanten zelf zijn veel alerter geworden door allerlei preventiecampagnes. De antidiefstalteams werken ook samen met de Brugse preventiedienst, gemeenschapswachten en de bewakingsdiensten van De Lijn en de spoorwegen. 

Meest gelezen