Archieffoto

Tussen de blikjes bier naar Groot-Brittanië: 8 Eritreeërs uit vrachtwagen gehaald

Op de snelwegparking in Rotselaar zijn 8 Eritreeërs opgepakt nadat ze in een vrachtwagen vol bier waren gekropen. Volgens Het Nieuwsblad lieten ze zich in beschonken toestand zonder verzet meenemen door de politie.

Op het parkeerterrein langs de E314 in Rotselaar werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 mensen uit een vrachtwagen gehaald. Ze hoopten in Groot-Brittanië te raken. Maar de vrachtwagenchauffeur merkte hen op en verwittigde de politie. Volgens Het Nieuwsblad bestond de lading uit blikjes bier en hadden ze er intussen van gedronken. Zonder verzet gingen ze mee met de politie. Ze zouden uit Eritrea komen en zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken. 

Het is intussen al jaren dat zogenoemde transmigranten betrapt worden op vrachtwagens. Ze proberen zich te verstoppen in de laadruimte in de hoop dat ze zo mee kunnen reizen naar Groot-Brittanië. Mensensmokkelaars wijzen hen de weg naar snelwegparkings. Eerst waren dat vooral parkings aan de kust, zo dicht mogelijk bij de haven van Calais. Daar zijn de parkings nu al jarenlang grotendeels gesloten. De mensensmokkelaars wijken daarom uit naar parkings en stop- en fileplaatsen verderop. Nu dus al tot de snelwegparking in Rotselaar.

Vorige week was er nog een gewelddadig incident met transitmigranten. Toen de politie wilde voorkomen dat ze zich in vrachtwagens verstopten op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden, vielen ze aan met stokken. Twee agenten raakten daarbij lichtgewond. De politie loste een waarschuwingsschot om de situatie weer onder controle te krijgen.

Meest gelezen