Vande Lanotte verdedigt Meeuws: "Dit was geen gesjoemel"

Volgens SP.A-boegbeeld Johan Vande Lanotte heeft Tom Meeuws niet gesjoemeld en wordt er in Antwerpen een moddercampagne gevoerd. Dat zegt hij in een interview met "De zondag". "Splitsen van facturen mag niet. Maar mocht iedereen in Vlaanderen die dat ooit gedaan heeft zijn vinger moeten opsteken, je zou veel plaats nodig hebben."

Het schouwspel van afgelopen week in Antwerpen waarin Groen uiteindelijk de samenwerking met SP.A stopzette noemt Vande Lanotte "een moddercampagne", volgens hem is het "niet goed voor de democratie".

Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws kwam onder vuur te liggen omdat hij in het verleden als directeur bij De Lijn niet de correcte procedures gevolgd zou hebben bij de organisatie van de inhuldiging van een nieuwe tramtunnel. Meeuws zou grote facturen hebben opgesplitst in verschillende kleine facturen waardoor hij geen toestemming moest vragen om ze te betalen.

"Mocht iedereen in Vlaanderen die dat ooit gedaan heeft voor de goede zaak zijn vinger moeten opsteken, je zou veel plaats nodig hebben", aldus Vande Lanotte. De correcte procedures volgen zorgt volgens Vande Lanotte "te vaak voor vertragingen". "Splitsen van facturen mag niet. Maar is het daarom gesjoemel?"

"Dit is een moddercampagne voeren. En dat is nooit goed, ook niet voor de democratie. Het gebruiken van een arbeidsconflict van vier jaar geleden om iemand te besmeuren, gaat er mijns insziens over."

Meest gelezen