Parijs
AFP or licensors

Voor tweede dag op rij komen mensen wereldwijd op straat in vrouwenmars tegen Trump

Voor de tweede dag op rij worden er wereldwijd vrouwenmarsen gehouden om de rechten van de vrouw te ondersteunen. De marsen worden gehouden in steden zoals Miami, Melbourne, Rome en Berlijn. In de optochten worden niet alleen de rechten van vrouwen gesteund, maar de opvattingen van Trump over immigratie, abortus en de rechten voor de homogemeenschap worden op de korrel genomen.

Voor de tweede dag op rij worden er over heel de wereld vrouwenmarsen gehouden om de rechten van vrouwen te steunen. De marsen worden gehouden in steden over gans de wereld zoals Miami, Berlijn, Rome, Parijs, Londen en Melbourne.

Veel vrouwen vinden dat president Trump zich onrespectvol gedraagt tegenover vrouwen en minderheden. Tijd voor 'pussy power', scanderen sommigen. De betogers roepen ook op om te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen in november, anderen eisen de afzetting van de president.

(Lees verder onder foto)

Berlijn
AFP or licensors

Tweede editie

De tweede editie van de vrouwenmars is gisteren gestart en duurt het ganse weekend. Tijdens de eerste editie vorig jaar, een dag na Trump zijn aantreden, kwamen ongeveer een miljoen demonstranten naar Washington om te betogen. 

Gisteren kwamen in zo’n 250 Amerikaanse steden mensen samen om te protesteren. De opkomst lijkt dit jaar iets minder groot. Het gaat om steden als Washington D.C., New York en Los Angeles. Ook Hollywood-sterren als Scarlett Johansson, Eva Longoria en Viola Davis sloten zich aan bij de protesten.

Seattle
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Berlijn
AFP or licensors
Parijs
AFP or licensors
Londen
AFP or licensors

Meest gelezen