De Wever wil militairen blijven inzetten om Joodse sites te bewaken

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil sowieso militairen blijven inzetten om enkele specifieke plaatsen in zijn stad te beschermen tegen terreurdreiging. Het OCAD, het orgaan dat de terreurdreiging in ons land analyseert, bespreekt momenteel of het niveau wordt verlaagd van 3 naar 2. 

Als het terreurniveau inderdaad wordt verlaagd, zal de Veiligheidsraad hoogstwaarschijnlijk ook het aantal militairen op straat terugschroeven.

Maar burgemeester De Wever van Antwerpen wil toch nog militairen blijven inzetten. "Dat blijft in Antwerpen voor de beveiliging van de Joodse gemeenschap en andere specifieke sites misschien wel aan de orde. Ik zou de militairen voor die plaatsen alleszins graag behouden."

De Wever gaat daarover naar eigen zeggen contact opnemen met de regering, Binnenlandse Zaken en Defensie.

Meest gelezen