Dries Mertens reikt Witte Schoen uit aan verpleegster Rita uit De Wingerd in Leuven

In woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven is vandaag de witte schoen uitgereikt. Da's een prijs van het Vlaams departement Zorg en Gezondheid die het beroep van zorgkundige in de spotlights moet plaatsen. Niemand minder dan Rode Duivel Dries Mertens kwam de prijs uitreiken.

De winnares van de Witte Schoen is dit jaar hoofdverpleegkundige Rita van Woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven. Rita werkt al bijna dertig jaar het in het woonzorgcentrum en doet haar job nog altijd met hart en ziel: "Voor mij is dit een bezieling. Ik doe dit zo graag, omdat je ook zoveel terugkrijgt van de bewoners."

Dat Rode Duivel Dries Mertens de prijs kwam overhandigen, is niet toevallig. De twee blijken elkaar te kennnen. “Haar zoon is een goei vriend van mij en zij is een geweldige vrouw. Ik vond het dan ook leuk om haar die prijs te mogen overhandigen.”

Meest gelezen